top of page

23 iulie – 1 august 2017, Ediția a III-a

Pian – Vioară – Violă – Flaut – Clarinet – Muzică de cameră – Critică Muzicală

 

Horezu Summer Music Academy își începe povestea cu mulți ani în urmă, atunci când profesoara de pian Irina Șațchi aducea la Râmnicu Vâlcea importanți maeștrii muzicieni ai timpului, George Manoliu, Serafim Antropov, Gheorghe Halmoș, Radu Negreanu, sub umbrela Cursurilor Muzicale de Vară.

 

Începând cu anul 2015, Asociația Culturală „Irina Șațchi” și-a propus să relanseze ideea, sub un nou proiect muzical, de data aceasta în minunată zonă a Horezului. Experiența primelor ediții unde au fost invitați tineri muzicieni (elevi, studenți și profesioniști) să participe la Horezu Summer Music Academy sub îndrumarea unor mentori de renume precum pianistul Viniciu Moroianu, soprana Georgeta Stoleriu, muzicologul Lavinia Coman sau compozitorul Nicolae Coman, profesorara Carmen Botezatu Enescu (vezi echipa de mentori) a fost una de succes.

 

Horezu Summer Music Academy reprezintă șansa de a îmbina eficient procesul de dezvoltare muzicală cu zilele de vacanță într-un cadru natural și turistic. Proiectul este gândit ca fiecare participant să beneficieze de întâlniri individuale cu mentorul ales alături de corepetitor, seminarii colective de critică și cultură muzicală, workshopuri, recitaluri și concerte (stabilite de mentori și organizatori), cazare și 3 mese pe zi, activități de timp liber (excursii, vizite la ateliere de olărit, drumeții), iar la final diploma prin care se atestă participarea activă la programul Horezu Summer Music Academy 2017.

 

Echipa de mentori ediția 2017: Viniciu Moroianu, Lavinia Coman, Carmen Botezatu-Enescu (pian), Liviu Prunaru, Alina Nauncef (vioară), Emil Vișenescu(clarinet), Oana Vișenescu (vioară/violă/muzică de cameră)), Elida Târțopan (self-management / flaut), Raluca Matei (interventii in directia anxietatii de performanta si a problemelor musculoscheletale,

Diana Spânu, Simona Natu, Carina Aghenie (corepetiție).

Echipa deorganizare: Dorina Arsenescu, Izabela Cernătescu, Elida Târțopan

Horezu Summer Music Academy 22 iulie - 1 august 2017

Descrierea programului de cursuri (la pachet):

  • Instrument

  • Muzică de cameră

  • Self-management drd. Elida Tîrțopan (Universitatea Națională de Muzică, București)

  • Workshop – drd. Raluca Matei (Royal Northern College of Music, Manchester) - interventii in directia anxietatii de performanta si a problemelor musculoscheletale

 

Costuri

Taxa de participare de 1400 de lei (taxa nu include transportul participanților) va fi plătită în două rate după cum urmează:

- 700 de lei până la data de 22 iunie 2017 în contul Asociației Culturale „Irina Șațchi” cu mențiunea „Horezu Summer Music Academy” RO27RNCB0263108665310001 deschis la BCR Sucursala Râmnicu Vâlcea

- 700 de lei la data de 22 iulie 2017 la momentul sosirii.

 

Atenție! Pentru însoțitori taxa este de 800 de lei (cazare și trei mese pe zi) și va fi plătită până la data de 22 iunie 2017 în contul specificat mai sus.

Pentru cei care au asigurată cazarea și doresc să participe la cursuri, costul este de 800 de lei și va fi plătită până la data de 22 iunie 2017 în contul specificat mai sus.

 

Se asigură cazare la Pensiunile „Dragostica”, „Alex și Tedi”, (posibil și Pensiunea „Broscuța”) iar mesele (prânz și cină) la Pensiunea Siva.

 

Fișa de înscriere și chitanța doveditoare a primei părți din taxă și după caz cea a însoțitorului, vor fi trimise la adresa de mail: irinasatchi@yahoo.com până la data de 22 iunie 2017.

Participanții sunt așteptați să sosească duminică, 22 iulie 2017 în jurul orei 12:00 la Casa de Cultură „C-tin Brâncoveanu” care se află lângă Primărie.

Participanții secțiilor coarde, și instrumente de suflat sunt rugați să-și aducă propriile pupitre.

Din repertoriul propus pentru cursuri este indicat să facă parte minim o lucrare de prezentat în recitaluri.

Descarcă
bottom of page